Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

BodyBow-kaari, suomalainen innovaatio ja fysioterapian, kuntoutuksen ja harjoittelun luottoväline, on ollut jo pitkään käytössä eri lajien urheilijoilla kunto- saleilla ja harjoitushalleilla. Kaarevan pinnan ja kaaren päissä olevien jalkaholvitukien ansiosta liikettä voidaan helposti ohjata haluttuun paikkaan. Tämä tehostaa harjoittelua, vahvistaa nilkan lihaksistoa ja nopeuttaa nilkan alueen kuntoutusta.

Kaaressa on kaksi puolta, loiva ja jyrkkä, joilla voidaan tehdä eritasoisia nilkan harjoituksia lähinnä kaaren päällä. Toisen jalan ollessa lattialla, kaarella olevan jalan nilkkaan tulee ohjattu tuki, joka tehostaa nivelperäistä dynaamisessa liikettä. Lisäksi kaareva tuki korjaa ns. lättäjalan (madaltuneen jalkaholvin) aiheuttamaa virheliikettä nilkassa.

Pohkeen ja nilkan alue

Kaaren päällä seistessä pohjelihaksiston venytykset ovat tarkkoja ja tehokkaita. Omaa vartalon massaa voidaan hyödyntää tehokkaasti kaarevan pinnan ansiosta. Jo vain olemalla kaaren päällä harjoituksen jälkeen pohjelihas venyy usein riittävästi. Paikka kaarella määrää venytyksen voimakkuuden nilkan ja pohjelihaksiston alueella. Venytyksen paikkaa voidaan muuttaa polvikulmaa vaihtamalla.

Lisätehoa puolapuutuesta

Puolapuiden yhdistäminen kaariharjoitteluun tuo turvallisuutta ja lisätukea. Silloin voit vain keskittyä kaaren päällä oloon ja nauttia lihasvenytyksestä. Jo pelkkä kaarella oleminen lisää jäykän nilkan nivel- liikkuvuutta. Kulumasta johtuvia kipuja ja liikkeestä aiheutuvaa painetta nilkan alueella voidaan keventää ottamalla tuki puolapuista. Lisäksi monet hyppyhar- joitukset voidaan tehdä pidempinä sarjoja, kun puola- puutuki ohjaa ja keventää liikettä.

BodyBow-kaaren avulla pystytään tehostamaan myös dynaamista lihasharjoittelua nilkan alueen lihaksistolle. Kaaren ansiosta liike lähtee jo venyneestä asennosta, jolloin liikelaajuus on suurempi. Tällä on iso merkitys, kun tarkoituksena on kehittää vahvaa, liikkuvaa ja nopeasti reagoivaa nilkkaa ja pohjelihaksistoa. Kaari mahdollistaa vaativia, räjähtäviä voimaa vaativia harjoituksia myös kotioloissa.

Lisää Juoksija-lehti 4/2021

Asiantuntijana OMT fysioterapeutti Arto Kojo

Mallina liikesuorituksissa pikajuoksia Jonathan Brace