Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
Bodybow on yksinkertainen käyttää!
 
Kaaren epäsymmetrinen muoto, painovoima ja paikka kaarella mahdollistavat monia liikkeitä.
 

Selkärangan liikkuvuus

Bodybow harjoituskaari on vertaansa vailla  vatsa-, selkä- ja kylkilihasharjoituksissa. Kaaren avulla saadaan  lanne- ja rintarangan nivelistön liikkuvuus pysymään hyvänä. Jos selkärangan alueella ilmenee jäykkyyttä, kaaren muoto mahdollistaa selän pienten nivelten aktiivisen liikuttelun siten, että alempi okahaarake (luinen kyhmy selässä) törmää kaaren pehmusteeseen ja pysähtyy siihen. Yläpuolella oleva nikama jatkaa matkaa hetken aikaa, kunnes sen okahaarake osuu pehmusteeseen. Näin rinta- ja lannerangan kokonaisliikkuvuus paranee. 

Liikkeiden turvallisuus

Kaaren ansiosta useissa liikkeissä ristiselkä tai kylki saadaan pysymään koko liikeren ajan hyvin tuettuna. Tämä mahdollistaa turvallisen harjoittelun vaikka selkä olisikin hiukan kipeä. Monissa vartalon harjoituksissa myös lonkan koukistajien aktiviteetti saadaan kaaren muodon takia pysymään vähäisenä, jolloin harjoitus on todellinen vatsalihasharjoitus. 

Lihasten liikelaajuus, voimantuotto ja liikkeen kontrolli

Useimmissa vartalon liikkeissä lähdetään asennosta jossa lihakset ovat jo venyneet. Tällöin liikerata saadaan pidemmäksi ja liike tehokkaammaksi kuin tasaisella alustalla tehtynä. Näin lihas toimii koko pituudellaan.

Harjoitteiden monipuolisuus

Rasitusta voidaan säätää

  1. muuttamalla paikkaa kaarella
  2. nostamalla tai laskemalla kaaren toista puolta
  3. käsipainojen, kepin, puolapuiden tai vastuskuminauhan avulla
  4. liikeradan pituudella.

Käsipainoja, kuminauhaa, tasapainolautaa, narua, leuanvetotakoa tai puolapuita hyväksikäyttäen saadaan myös vaihtelua harjoituksiin ja lisää tehoa liikkeisiin.

Lihasvenytykset

Väline auttaa aina venytyksissä. Kaaren avulla monet venytykset helpottuvat ja venytys voidan kohdistaa eri lihasryhmiin tarkemmin. Venytysmahdollisuudet lisääntyvät, kun venytykset noustaan tekemään pois lattiatasosta.

Kuvateksti

Kuvateksti