Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €
Bodybow ja Pilates

Pilates-metodi on voimisteluohjelma, jonka kehitti saksalaissyntyinen Joseph H. Pilates 1900-luvun alkupuolella. Metodi on erittäin hyvä tapa parantaa kehon lihastasapainoa ja opettaa hyvin hallittu ryhti ja oikea tapa käyttää kehoa. Metodi on jo levinnyt ympäri maailmaa ehkä parhaiten tunnettuna kehonhallintamenetelmänä. Pilates-metodi sopii erinomaisen hyvin kaikentasoisille liikkujille iästä ja kunnosta riippumatta.

J. Pilates oli aikaansa edellä jopa 50 vuotta ja oivalsi kehon toiminnasta asioita, joita pystyttiin todentamaan vasta 1990-luvulla. Hän kehitti ja käytti harjoittelussaan harjoituslaitteita, joiden tarkoituksena oli joko helpottaa tai vaikeuttaa suoritusta. Yksi laitteista oli Pilates Ladder Barrel, jossa käytettiin hyväksi kaarimuotoa, joko helpottamaan tai vaikeuttamaan liikettä. Kaarimuoto on erittäin hyvä tapa saada ranka ja nikamat liikkeelle keskivartalon lihasten vahvistamisen lisäksi.

Samaa hyväksi todettua keinoa käytetään Bodybow-harjoittelussa ja se toimii!

Pilates-menetelmän yhtenä tärkeimpänä tavoitteena on keskivartalon tuen vahvistaminen ja sen kautta hallittu liikkuvuus. Toisin sanoen keskivartalon pitää olla samaan aikaan sekä vahva että liikkuva. Lihasta siis vahvistetaan, mutta samalla siitä pyritään tekemään joustava ja pitkä, jotta myös ryhti pysyisi hyvänä ja ylväänä. Pituudella ja keskivartalon kannatuksella vähennetään turhaa painetta ja kompressiota nikamilta, välilevyiltä ja niveliltä. Mutta miten se onnistuu, samalla sekä voimaa että pituutta lihakseen?

Bodybow-kaari on tähän erinomaisesti sopiva täsmälaite! Kaarimuodolla voidaan lihasta samalla sekä venyttää että vahvistaa. Kaarella voidaan saavuttaa lihaksen molemmat ääripäät, lyhentyminen ja pidentyminen. Lattiatasossa ja ilman apuvälinettä tämä ei onnistu niin helposti, koska ei päästä vaakatason alapuolelle ja käyttämään painovoimaa apuna. Kaarella esimerkiksi kyljellään ollessa lasketaan ylävartalo hallitusta jarruttamalla vaakatason alapuolelle, jolloin kyljen lihakset (lihaskalvotkin) venyvät sekä samalla vahvistuvat. Sieltä ylösnousu taas tehostuu painovoiman vaikutuksesta. Jo Joseph Pilates aikoinaan käytti kaarimuotoa (barrell) apunaan tehostamaan liikettä ja kehittäessään metodiaan.

Pilatesharjoitteita Bodybowlla kehittämässä Riku, Tuire ja Arto